Selecteer een pagina

Trouwjurk grote maat.

Maak van jouw dromen werkelijkheid. 

Ongeacht je maat of vorm, je trouwjurk moet ervoor zorgen dat je je mooi en zelfverzekerd voelt. Maar winkelen voor je droomjurk kan overweldigend zijn, vooral als het gaat om het vinden van het juiste silhouet dat niet alleen je rondingen viert, maar ook je unieke gevoel voor stijl.

Tips trouwjurk grote maat

Kies een maat die te groot is in plaats van te klein

Als je bovenstuk groter is dan je billen (of omgekeerd), kies dan strategisch de maat die bij het grootste deel van je lichaam past, en laat het andere gedeelte op maat maken voor het kleinere deel. Het is eenvoudiger (en goedkoper) voor de kleermaker om de jurk kleiner te maken.

Wees niet ontmoedigd als je droomjurk niet in jouw maat is

Als je uit het rek winkelt en het lijkt erop dat de designerjurk waar je verliefd op bent geworden niet in jouw maat is, betekent dat niet dat hij niet bestaat. Vaak kunnen ontwerpers hun jurken nog helemaal aanpassen of op maat maken. Sommige ontwerpers brengen extra kosten in rekening voor het maken van een grotere maat. Maar als het je droomjurk is, is dit misschien een prijs die je bereid bent te betalen.

Zoek naar ruches

Alles met ruches kan erg flatterend zijn, ongeacht je vorm of lengte. Het helpt ook om steun toe te voegen en geeft de jurk meer structuur. Zoek vooral naar jurken met ruches in een asymmetrisch patroon, bijvoorbeeld verzameld aan één kant van de jurk. Dat patroon brengt de ogen naar het gezicht en creëert een verticale vorm aan de jurk.

Let goed op details en de stof

Vermijd jurken die bestaan uit allerlei verschillende stijlen en stoffen. Het lijfje is bijvoorbeeld één stijl en dan is de heup of rok een compleet andere stof of textuur. Verschillende vormen of stoffen die niet soepel overgaan, kunnen het lichaam visueel op onflatteuze manieren laten ogen. Het betekent niet dat de hele jurk van dezelfde stof moet zijn, maar zorg ervoor dat elke sectie vloeiend uit elkaar valt en samenvloeit.

Let op asymmetrische details

Het beste is om jurken te zoeken met asymmetrische details, die niet alleen flatterend zijn, maar ook artistiek en uniek. De asymmetrische zoom trekt het oog naar beneden en creëert volheid aan de onderkant van de jurk, die de volheid op het boven- of middengedeelte van het lichaam in evenwicht brengt.

Kies geen dunne stoffen

Dunne stoffen zoals zijde, charmeuse of chiffon kun je het beste vermijden, ze kunnen namelijk elk klein detail uitvergroten. Er zijn genoeg andere opties te krijgen. Taffeta, organza, kant en hertogin-satijn zijn allemaal erg flatterende stoffen.

Kies iets wat je persoonlijkheid weerspiegelt

Als er ooit een tijd is dat een bruid iets moet dragen dat ze leuk vindt als het op mode aankomt, zou het op haar trouwdag moeten zijn. Elke vorm, versiering en detail komt ook in grote maten, dus als je ruches, strikken, bloemen of kralen wilt hebben, ga ervoor!

Maxim heeft mijn bruidsjurk in samenspraak met mij ontworpen en gemaakt. Hij heeft goed geluisterd naar wat ik wilde en dat omgezet in een prachtige jurk die naadloos aansloot bij mijn persoonlijkheid en mijn figuur. De tijd die hij nam om met het juiste ontwerp aan te kunnen komen was heel fijn, de passessie voor de voorstudie was hilarisch gezellig en het eindresultaat fantastisch.
Maxim is een fijn mens die precies weet wat zijn handen, zijn hoofd en zijn naaimachine uit de stof weten te halen om jou te laten stralen op jouw dag.

Margit Spaan

Wie zijn wij?

De ontwerper en couturier Maxim Cremie is de drijvende kracht achter het succes van Maison Cremie. Maxim heeft verschillende mode opleidingen gevolgd aan instituten op wereldniveau. Hij heeft gewerkt voor internationale topontwerpers, meegewerkt aan kleding voor internationale artiesten en heeft zijn eind stage afgerond bij de couturier van onder andere Koningin Maxima. Zijn laatste diploma was de hoogste graad in het maken van couture kleding aan de Meesteropleiding Coupeur met de specialisatie dames.

Na deze carrière is hij zijn grote jeugddroom gaan najagen: het ontwerpen en maken van bruidsjurken. Van kinds af aan tekende hij al bruidsjurken en fantaseerde hij over geweldige bruiloften waarbij de bruid in haar prachtige bruidsjurk zou stralen. 

Met Maison Cremie heeft hij van deze droom werkelijkheid gemaakt en helpt hij bruiden bij het realiseren van hun droomjurk. Wie weet ben jij de volgende..

ontwerpsessie

Plan een vrijblijvende kennismaking in

Loading...