Selecteer een pagina

Trouwjurk open rug.

Vind het mooiste trouwjurk met open rug. 

Het mooie van een trouwjurk met open rug is dat het werkt met een breed scala aan silhouetten. Of het nu een minimalistische mini-jurk met lange mouwen is of een organza-jurk met volledige rok voor een black-tie-ceremonie, een open rug vertaalt zich naadloos in elke stijl.

Trouwjurken zonder rug zien er prachtig uit en geven een eindeloos elegant silhouet, maar ze roepen een belangrijke vraag op.

Hoe draag je ze precies?

Tips trouwjurk open rug

Kies de juiste ondersteuning

Er zijn tal van shapewear-oplossingen en onderkleding die geschikt zijn voor een jurk zonder rug. Afhankelijk van de structuur van je jurk, kan een naaister mogelijk ook cups in het lijfje van de jurk naaien. Er zijn tal van mogelijkheden waaruit je kunt kiezen, dus laat de angst om de juiste bh te vinden je plannen niet verpesten. Trouwdagen zijn lang: het maakt niet uit hoe kort je je ceremonie plant, je zult je trouwjurk lang dragen. Dit betekent dat het belangrijk is om shapewear te kiezen die ondersteunt, maar niet vernauwt – een delicate balans. 

Keuze uit verschillende soorten open ruggen

Er zijn een aantal verschillende stijlen als het gaat om trouwjurken met open rug, elk met een totaal verschillende mate van dekking. Er is dus echt een stijl die bij iedereen past.

Open: Ook beschreven als ‘blote’ rug, dit is waar de achterkant van de jurk is weggesneden, zodat het grootste deel van de achterkant zichtbaar is. 

Illusie: Ook erg populair en iets gemakkelijker te dragen dan een volledig open rug, een jurk met een illusie heeft een open rug bedekt met een fijn net. Dit is meestal verfraaid met kanten applicaties of kralen, waardoor de illusie wordt gewekt dat deze details op de huid zijn aangebracht.

Sleutelgat: gepopulariseerd door Pippa Middleton, toen ze deze stijl op haar grote dag droeg. Dit ontwerp heeft een ovale uitsnijding aan de achterkant van de jurk. Het is een zeer flatterende look voor de meeste lichaamstypes, omdat het voldoende ondersteuning en dekking biedt.

V-vorm: deze trouwjurken zijn aan de achterkant in een V-vorm gesneden. Het uiteinde van de V zit vaak boven de bh-band en kan meestal worden gedragen met een standaard bh met bandjes. Lager uitgesneden V-vormige ruggen kunnen het beste worden gedragen met een strapless bh.

Kan elke bruid een jurk met open rug dragen?

Zoals bij elke trouwjurkstijl, is de enige manier om het zeker te weten, door een paar ontwerpen te proberen. Zorg ervoor dat je een vriend meeneemt (en een camera als je bruidsmodezaak dat toelaat) en vraag hen om de rug recht te fotograferen, maar ook vanuit een paar hoeken. Spiegels kunnen de manier waarop je jurk er van achteren uitziet vervormen, en je zult geen duidelijke en waarheidsgetrouwe indruk van het ontwerp kunnen krijgen. Over het algemeen, als je gespierd, slank of lang bent, zal een jurk zonder rug er fantastisch uitzien. 

Maxim heeft mijn bruidsjurk in samenspraak met mij ontworpen en gemaakt. Hij heeft goed geluisterd naar wat ik wilde en dat omgezet in een prachtige jurk die naadloos aansloot bij mijn persoonlijkheid en mijn figuur. De tijd die hij nam om met het juiste ontwerp aan te kunnen komen was heel fijn, de passessie voor de voorstudie was hilarisch gezellig en het eindresultaat fantastisch.
Maxim is een fijn mens die precies weet wat zijn handen, zijn hoofd en zijn naaimachine uit de stof weten te halen om jou te laten stralen op jouw dag.

Margit Spaan

Wie zijn wij?

De ontwerper en couturier Maxim Cremie is de drijvende kracht achter het succes van Maison Cremie. Maxim heeft verschillende mode opleidingen gevolgd aan instituten op wereldniveau. Hij heeft gewerkt voor internationale topontwerpers, meegewerkt aan kleding voor internationale artiesten en heeft zijn eind stage afgerond bij de couturier van onder andere Koningin Maxima. Zijn laatste diploma was de hoogste graad in het maken van couture kleding aan de Meesteropleiding Coupeur met de specialisatie dames.

Na deze carrière is hij zijn grote jeugddroom gaan najagen: het ontwerpen en maken van bruidsjurken. Van kinds af aan tekende hij al bruidsjurken en fantaseerde hij over geweldige bruiloften waarbij de bruid in haar prachtige bruidsjurk zou stralen. 

Met Maison Cremie heeft hij van deze droom werkelijkheid gemaakt en helpt hij bruiden bij het realiseren van hun droomjurk. Wie weet ben jij de volgende..

ontwerpsessie

Plan een vrijblijvende kennismaking in

Loading...