Selecteer een pagina

Veelgestelde vragen

Maison Cremie

Algemene vragen

Hoe maak ik een afspraak?

Op deze website kan je een online ontwerp sessie in plannen in mijn digitale agenda. Klik hier om een sessie in te plannen.

Wat is het verschil tussen een bruidsjurk op maat en een confectie jurk?

Een bruidsjurk van Maison Cremie is uniek en op maat gemaakt aan de hand van jou wensen en maten. Deze bruidsjurk wordt maar een keer gemaakt en jij bent de enige op de hele wereld met deze bruidsjurk. Dit in tegenstelling tot een confectiejurk die je in bruidsmodezaken kan kopen en uit een fabriek komt. Confectiejurken zijn gemaakt aan de hand van vastgestelde maten en worden in massa geproduceerd waarbij dus meerdere mensen dezelfde bruidsjurk hebben. Niemand wil natuurlijk in dezelfde bruidsjurk trouwen als haar beste vriendin. Klik hier voor meer informatie over het proces van bruidscouture.

Wat is bruidscouture?

Bruidscouture betekent dat iets uniek is en op maat en met de hand gemaakt. Dit aan de hand van jou wensen. De bruidsjurk wordt maar een keer gemaakt en jij bent de enige op de hele wereld met deze bruidsjurk.

Blijft een strapless bruidsjurk wel goed zitten?

Een strapless bruidsjurk die goed gemaakt en helemaal op maat is, kan niet afzakken. Deze word helemaal op jouw maten gemaakt en meerdere malen gepast. Dit neemt niet weg dat sommige vrouwen alsnog het gevoel houden dat de jurk afzakt ook al is dit niet mogelijk.

Zal de bruidsjurk mij uiteindelijk wel mooi staan?

In de eerste ontwerp sessie gaan we samen op zoek naar de bruidsjurk van jouw dromen. Hierbij hou ik rekening met jouw wensen maar ook met mijn expertise in verband met jouw lichaam. Mochten er tijdens de passessie nog op- en/of aanmerkingen komen, kan dat nog worden aangepast. Ik ben er tevens ook van overtuigd dat iedereen alles aan kan als alle factoren kloppen (maat, materiaal, etc.)

Verhuur je ook bruidsjurken?

Nee, ik maak couture bruidsjurk op maat. Dat betekent dat er geen voorraad standaard bruidsjurken aanwezig zijn om te verhuren.

Kunnen de bruidsmeisjes of andere mensen ook een jurk bij jou bestellen?

Natuurlijk! Je moeder, zus, tante, nichtje, bruidsmeisjes,…. Ze kunnen allemaal bij mij terecht om te stralen op jouw speciale dag met couture kleding van Maison Cremie. Ook hiervoor kunnen ze een afspraak maken voor een online ontwerp sessie. Klik hier om een afspraak in te plannen.

Welke stappen maken we voordat de bruidsjurk af is en mee naar huis mag?

We doorlopen samen het hele proces van een wit vel papier tot het eindresultaat.

 1. Online ontwerp sessie (1 jaar tot 6 maanden voor de bruiloft)
 2. Ontwerp bespreking en materiaal keuze (1 jaar tot 6 maanden voor de bruiloft)
 3. Maatnemen (6 maanden voor de bruiloft)
 4. Eerste passessie (6 tot 5 maanden voor de bruiloft)
 5. Aantal doorpassen – het aantal doorpassen is afhankelijk van de complexiteit van de jurk (5 maanden tot 2 weken voor de bruiloft)
 6. Laatste doorpas en overhandiging (1 week voor de bruiloft)

Lees hier meer informatie over het proces.

Ik heb een lichamelijke beperking. Wat zijn bij jou de mogelijkheden voor een bruidsjurk?

Ik zal hier heel kort over zijn. Ik maak bruidsjurken voor elke bruid, dus ook voor jou! Je mag dit van tevoren aangeven bij het inplannen van je online ontwerp sessie. Klik hier voor het inplannen van een online ontwerp sessie.

Hoelang duurt voordat een bruidsjurk af is?

Omdat mijn couture bruidsjurken maatwerk zijn en als een tweede huid moeten aanvoelen neem ik hier de nodige tijd voor. Om die reden rekenen we op minimaal 6 maanden voor het maken van jouw droomjurk. * Spoedaanvragen zijn mogelijk in overleg.

Hoe en wanneer wordt de jurk afgeleverd?

Een week voor de bruiloft kom je naar de salon. Dan passen we de bruidsjurk een laatste keer zodat je kan zien en voelen hoe je gaat stralen op jullie bijzondere dag. Na het passen word de bruidsjurk in een licht- en stofvrije kledinghoes gehangen en krijg je hem zo mee naar huis. Helemaal klaar om te shinen! Lees hier meer over het proces.

Ontwerpsessie vragen

Kan ik vrijblijvend een afspraak maken?

De eerste online ontwerpsessie is gratis en volledig vrijblijvend. Klik hier voor het maken van een afspraak.

Wanneer is het beste moment om een ontwerp sessie in te plannen?

Tussen een jaar en 6 maanden voor de bruiloft. * Spoed aanvragen zijn mogelijk in overleg.

Hoe werkt een online ontwerp sessie?

In één sessie krijgen we samen scherp wat jouw droomjurk is. Hiervoor doorlopen we een vragenlijst met informatie over de bruiloft, over jou en je wensen voor de bruidsjurk. Aan de hand van ons gesprek maak ik een schets zodat je na afloop een beeld hebt van de bruidsjurk van jouw dromen.

Waar vind de online ontwerp sessie plaats?

Als je een online sessie hebt ingepland krijg je in de 24 uur daarna een Zoom link per email toegestuurd. Op het moment van de afspraak klik je op de link in de email en kom je automatisch terecht in het online Zoom gesprek. Zoom is een gratis online platform voor videobellen.

Maak je alleen witte bruidsjurken?

Samen met jou ga ik in ons gesprek opzoek naar jouw droomjurk. Dus ben jij opzoek naar een andere kleur is dit absoluut mogelijk!

Ontwerp je voor iedere maat en is dit ook iets voor mij?

Doordat ik bruidsjurken op maat maak en niet afhankelijk ben van confectiejurken, is er voor iedereen veel meer mogelijk. We beginnen vanaf een wit vel papier en hierdoor zijn jouw wildste dromen mogelijk. Welke maat je ook hebt!

Wat als ik niet weet wat voor bruidsjurk ik wil?

Door de vragenlijst die we samen doorlopen tijdens de online ontwerp sessie, krijg ik aan de hand van jouw antwoorden en mijn expertise een beeld van de stijl en wensen die jij onbewust in je hoofd hebt.

Ik heb speciale wensen voor mijn bruidsjurk. Kan je hier rekening mee houden?

We doen het hele proces samen! Het gaat erom dat jij gaat stralen op jouw speciale dag. Er wordt dus zeker rekening gehouden met al jouw wensen.

Houd je met jouw ontwerp rekening met de weersomstandigheden en trouwlocatie?

Natuurlijk hou ik hier rekening mee. In de eerste online ontwerp sessie doorlopen we een vragenlijst met jouw wensen, waarbij we rekening houden bij alle factoren die belangrijk zijn. Dus ook de weersomstandigheden en de trouwlocatie.

Vragen over maatnemen en pas sessies

Hoe werkt het maatnemen eigenlijk?

Couture bruidskleding is heel precies. Ik meet daarom alle lichaamsmaten op die belangrijk zijn voor het realiseren van jouw droomjurk. Dit kan een lange lijst zijn en duurt ongeveer 40 minuten.

Wat moet ik aan- en meenemen bij het maatnemen?

Bij het maatnemen neem je mee:

 1. Jouw bruidsschoenen of dezelfde soortgelijke schoenen.
 2. Goed zittend ondergoed. Het liefste neem je ondergoed mee wat je gaat dragen op de bruiloft.
 3. Een vrolijke vibe want we gaan van start met het maken van jouw droomjurk.
Ik wil nog afvallen voor de bruiloft. Hoe werkt dit met maatnemen?

Bij de sessie van het maatnemen, worden al je maten genomen. Met deze maten ga ik aan de slag. Heb je de wens om nog een aantal kilo’s af te vallen in de voorbereiding naar jouw bruiloft, laat dit mij dan weten zodat ik hier rekening mee kan houden.

Hoe werkt een passessie eigenlijk?

In een passessie passen we de bruidsjurk in een bepaald stadium om te kijken hoe de pasvorm, het materiaal en het silhouet staat en past. Indien nodig worden er aanpassingen gedaan.

Hoevaak moet ik komen passen?

Je moet gemiddeld 4 a 5 keer komen passen. Dit kan natuurlijk verschillen afhankelijk van de complexiteit van jouw bruidsjurk. De passessies worden in overleg ingepland.

Wat moet ik aan- en mee bij een passessie?

Bij het passen neem je mee:

 1. Jouw bruidsschoenen of de schoenen die je droeg bij het maatnemen.
 2. Goed zittend ondergoed, liefst het ondergoed dat je gaat dragen bruiloft.
Hoeveel mensen mogen mee naar een passessie?

Ik hanteer normaal gesproken een maximum van drie mensen. Gezien de huidige corona crisis kan dit afgestemd op de regels van het RIVM veranderen.

Let op: Veel bruidjes vinden het lastig om te kiezen wie ze willen meenemen naar de passessies. Een mooie tip die helpt bij het kiezen is: ‘Neem de mensen mee die je bij de geboorte van je kinderen of bij sterfbed wilt hebben’.

Mag ik foto’s maken met de passessies?

Om het maakproces niet te verstoren, raad ik jou en je hulptroepen aan om geen foto’s te maken tijdens de passessies. Mocht je zelf aanpassingen willen, zijn deze uiteraard welkom tijdens de passessies. Ik maak zelf foto’s van het gehele proces die je na de overhandiging kan ontvangen.

Vragen over de kosten

Wat kost het bij jou?

De bruidsjurken starten al vanaf €1900. Afhankelijk van de complexiteit van een bruidsjurk en de materiaalkeuze kan dit oplopen. Als je een online ontwerp sessie inplant, kunnen we precies bespreken wat je wensen zijn en of je budget hierbij realistisch is. Zodra we afspreken om het materiaal te gaan uitkiezen kan ik je dan ook direct een offerte geven, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Wordt er een aanbetaling gevraagd?

Bij akkoord van de offerte betaal je de helft van het hele bedrag. Bij het afleveren van de bruidsjurk betaal je de tweede helft van het bedrag.

Hoe werkt het betalen?

Het moment van afrekenen kan je bij mij met de pin doen. De factuur van de bruidsjurk ontvang je per email.

Vragen over na de bruiloft

Hoe kan ik de bruidsjurk na de bruiloft het beste reinigen?

De bruidsjurk mag alleen naar de stomerij gebracht worden om te reinigen. Dit is wel geheel op eigen risico, omdat elke materiaal kan anders reageren op de behandeling. Was de bruidsjurk vooral NIET zelf.

Hoe kan ik de bruidsjurk na de bruiloft het beste bewaren?

De bruidsjurk zit bij de overhandiging in een licht- en stofvrije kledinghoes. Mijn advies is op de bruidsjurk na de bruiloft ook weer te terug te bewaren in deze hoes. Zo komt er zo min mogelijk licht, stof en vocht aan de bruidsjurk en blijft ie langer mooi.

Mag ik mijn trouwfoto’s met jullie delen?

Graag! Zo kan ik deze, met jullie goedkeuring natuurlijk, gebruiken op mijn website en social media zodat andere bruiden ook geïnspireerd raken om de bruidsjurk van hun dromen op maat te laten maken.

Gratis online ontwerpsessie

Maison Cremie helpt je graag!

Ben jij op zoek naar een made-to-measure bruidsjurk van hoge kwaliteit? Een jurk die helemaal naar jouw smaak is ontworpen? Plan dan een gratis online ontwerp sessie in bij Maison Cremie. Mocht je nog andere vragen hebben, stuur dan een berichtje.

Stuur een bericht

Loading...